INFRAROOD

Besparen dankzij infraroodverwarming

Dat de energieprijzen de pan uit rijzen, hoeven we u niet te vertellen. Investeer daarom in een duurzaam alternatief zoals infraroodverwarming. Infraroodverwarming brengt warmte over door middel van straling, wat zorgt voor een prettige temperatuurverdeling. 

Onze infrarood warmtepanelen onderscheiden zich op de markt door lagere energieverbruikskosten, geen onderhoudskosten, een lange levensduur (tot wel 30 jaar) en bovendien zijn ze eenvoudig in gebruik. Doordat bij infraroodverwarming de voorwerpen in een ruimte warmte opnemen en op hun beurt de warmte terug afgeven aan de omgeving, gaat er praktisch geen warmte verloren. 95% tot 100% van de gebruikte energie wordt omgezet in warmte, en dus kunnen we met zekerheid stellen dat infraroodverwarming energiezuiniger is dan traditionele verwarmingssystemen. 

Voordelen van infraroodverwarming

Niet alleen kunt u dankzij onze infraroodverwarming besparen op uw energierekening, maar ook geniet u van het feit dat infraroodverwarming alle voorwerpen en materie in een ruimte verwarmt in plaats van warmte te transporteren via lucht (zoals bij traditionele systemen het geval is). U ervaart daarom zowaar dezelfde warmte als de warmte die de zon genereert. Mensen die kampen met astma of allergieën, plukken daar de vruchten van aangezien ze tijdens de werking geen stof laten opdwarrelen. Bovendien weren deze warmtepanelen bacteriën en doden ze schadelijke schimmels. 

Wist u trouwens dat een infraroodverwarming geluid- en geurloos is, dat deze systemen weinig tot geen onderhoud vragen én in een wip en een gauw geïnstalleerd kunnen worden? Dankzij de uitgebreide keuze op vlak van uitvoering en afwerking, vindt u hoe dan ook een model dat naadloos aansluit bij uw stijl en voldoet aan uw noden. 

Afwerkingsmogelijkheden

Afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte die u wilt verwarmen, voorzien wij een geschikt model met de juiste afmetingen. Voor de afwerking van uw warmtepanelen kunt u, geheel volgens uw persoonlijke smaak en voorkeur, kiezen uit natuurlijke materialen (leisteen, keramiek, …), of kunt u opteren voor gekleurd glas of spiegelglas. U kunt onze infraroodverwarming zowel binnen als buiten laten installeren. Wilt u uw installatie graag laten opgaan in het geheel zonder er al te veel (visuele) aandacht op te vestigen? Geen probleem, dan zorgen wij ervoor dat de panelen naadloos in uw plafond of muur verwerkt worden. 

Ook kunt u bij ons terecht voor parlofoniedomoticaalgemene elektriciteitswerken, verlichting en muziekinstallaties, neem gerust contact op voor meer informatie.