DOMOTICA

Maximum aan comfort, minimum aan verbruik

Domotica, een samentrekking van het Latijnse ‘domus’ (‘huis’) en ‘elektronica’, is een manier om apparaten in uw huis op een slimme manier te besturen en te laten samenwerken. Dit huisautomatiseringssysteem maakt gebruik van een gemeenschappelijk communicatieprotocol waardoor alle apparaten kunnen werken terwijl ze perfect op elkaar afgestemd zijn. Evolueer mee en geniet weldra van alle voordelen die een domoticasysteem biedt! 

Voordelen van domotica

Elektriciteitswerken Crauwels investeert in slimme domotica-oplossingen op maat van elke individuele woning. U zult bij ons met andere woorden hoe dan ook vinden waarnaar u op zoek bent, als het op domotica aankomt.

Wilt u alle apparaten in uw woning met amper één druk op de knop uitschakelen wanneer u op pad gaat? Gaat u op reis of werkt u lange dagen, en wilt u graag de indruk wekken dat uw huis bewoond is zelfs wanneer dat niet het geval is? Wilt u de perfecte sfeerverlichting creëren om gezellige momenten met uw geliefde te beleven? Alles is mogelijk dankzij de slimme domoticasystemen van Elektriciteitswerken Crauwels. 

Enkele voordelen van domotica op een rijtje:

  • Energieverbruik daalt en kan beter gecontroleerd worden: dankzij de automatisering van toepassingen zoals verlichting of verwarming, kunt u instellen waar, wanneer en hoeveel energie in uw woning of bedrijf mag verbruikt worden. Daarmee spaart u heel wat geld uit. Zo kunt u de verwarming in een bepaalde ruimte ook laten afspringen zodra er bijvoorbeeld een raam wordt opengezet.
  • Wooncomfort stijgt aanzienlijk.
  • Veiligheid is gegarandeerd: door de alarmsystemen in uw woning te automatiseren, verhoogt u uw veiligheid. Ook wanneer u niet thuis bent kan een domoticasysteem uw huis beter beveiligen. Krijgt u bijvoorbeeld een melding dat uw oprit betreden wordt? Dan kunt u via uw smartphone onmiddellijk de lichten activeren, een truc die perfect werkt als afschrikmiddel.
  • Slechts één knop hanteren om meerdere apparaten te bedienen: uw leven wordt een pak makkelijker gemaakt wanneer u alles van op een afstand kunt bedienen. U kijkt er toch ook naar uit om ’s avonds niet langer uit uw zetel te moeten komen en naar boven te moeten lopen om de lichten te doven? 

Ook kunt u bij ons terecht voor parlofoniemuziekinstallatiesverlichting en infraroodverwarming, neem gerust contact op voor meer informatie.